PurposeTujuan

The main function of Sendang Biru Marine Fisheries Laboratory is to be a place (facility) to do practicum activity or theory application, research and science development in Fisheries and Marine Sciences environment, so that it would be an important element on the education and research activities, and community services.

The function of Sendang Biru Marine Fisheries Laboratory are as follows :

1. The center of practicum, practice, and research in the field of Fisheries for Fisheries and Marine Sciences lecturers and students.

2. The center of research and development also dissemination of research results for the fisheries lecturers.

3. The center of community service in the field of fisheries technology application.

Tujuan utama dari Laboratorium Perikanan Laut Sendangbiru adalah sebagai sarana untuk melakukan praktik atau penerapan atas teori, penelitian dan pengembangan keilmuan di lingkungan Fakultas Perikanan dan ilmu Kelautan, sehingga menjadi unsur penting dalam kegiatan pendidikan dan penelitian, pengabdian pada masyarakat. Adapun fungsi Laboratorium Perikanan Laut Sendangbiru adalah sebagai berikut : a. Pusat praktik, latihan, dan penelitian bidang Perikanan bagi dosen dan mahasiswa Fakultas Perikanan dan Ilmu Kelautan UB b. Pusat penelitian dan pengembangan serta diseminasi hasil penelitian bagi dosen Perikanan. c. Pusat layanan masyarakat dalam bidang aplikasi teknologi perikanan.

Export date : Fri, 22 Sep 2017 0:58:30
Exported from [ http://pspk.fpik.ub.ac.id/fasilitas/laboratorium-ilmu-kelautan-2/tujuan/ ]